EVERY MEAL MATTERS
Bæredygtig gastronomi
Grundstenen i LOCA Gruppen er, at vi vil skabe bæredygtige forretninger, og i vores verden vil det sige forretninger, som er både økonomisk bæredygtige og gastronomisk bæredygtige.
Det gælder også for LOCA Kantiner. Vores mission er, at den gode frokostoplevelse på arbejdspladsen hver dag går hånd i hånd med en bæredygtig tilgang til både mad, mennesker og miljø.
Det estimeres, at fødevarebranchen samlet står for cirka en fjerdedel af verdens CO2-udledninger, og i LOCA Gruppen mener vi derfor, at alle, der arbejder med fødevarer, har et ansvar for at se på, hvor de kan gøre en forskel.
Men for os handler bæredygtighed ikke kun om, hvor gulerødderne er dyrket, og at fisken er fanget skånsomt – den handler også om, at vores kokke og ansatte arbejder under forhold, som vi kan være bekendt.
Vi sætter handling bag ordene
Vi ved, at ingen kan gøre alt. Men alle kan gøre noget. Derfor har vi i 2021 – med udgangspunkt i en række af FN’s Verdensmål – udarbejdet et ’Manifesto’, som udstikker kursen for vores bæredygtighedstilgang og vores forretning.
Men for os er det ikke nok bare at sige, at vi arbejder bæredygtigt. Hvis det skal have værdi, skal vi også bevise det. Vi har længe ønsket at få klarhed over, hvor bæredygtig vores forretning egentlig er, når det kommer til mennesker og miljø. Derfor har LOCA Gruppen i marts 2022 udarbejdet vores første ’Bæredygtighedsrapport’, som sætter håndgribelige tal, fakta og målsætninger bag de ting, vi siger.
Vi tror på de positive forandringer
Vi ved, at vejen mod mere bæredygtighed i både kantine- og restaurationsbranchen er brolagt med konstante dilemmaer og kompromiser. Og i LOCA Gruppen er vi også klar over, at vores rejse og vores tilgang aldrig bliver perfekt.
Men det er immervæk vores overbevisning, at vi med ordentlighed, velsmag og madglæde kan være med til at skabe nogle af de positive forandringer, som både branchen og verden har brug for.
På siderne herunder kan du læse LOCA Gruppens Manifesto og vores Bæredygtighedsrapport og blive klogere på, hvordan vi systematisk arbejder med bæredygtighed i alle vores forretninger.