Bæredygtig kantinedrift skal hjælpe virksomheders ESG-rapportering

Medarbejderne skal have sund og nærende mad, der er lavet på bæredygtige råvarer. Personalet i kantinen skal arbejde på ordentlige vilkår, og hele processen skal foregå med mindst mulig CO2-belastning. Alt sammen af hensyn til klodens ve og vel og samtidig på en måde, så der afrapporteres direkte ind i ESG-rapporten i de virksomheder, som har valgt LOCA Kantiner som kantine-operatør.
Sådan forklarer LOCA Kantiners CEO og stifter Merete Holst, som kommer med mange års erfaring i branchen som direktør for landets største kantineoperatører. Sammen med forretningspartneren, Dorte Juhl Østergaard, driver hun nu udover LOCA Kantiner også nogle af Københavns mest kendte og anerkendte restauranter. Via deres selskab LOCA Gruppen står de bag madsucces’er som restauranterne Almanak i Operaen, Mission Green og top restauranten Stud!o. Hertil kommer Restaurant Radio, som de ejer sammen med Claus Meyer. Og så LOCA Kantiner, som skal levere kantinemad til de ansatte i både mindre og store danske virksomheder.

”I årevis har der manglet ordentlighed i fødekæderne. Tiden er kommet til, at vi ikke kun siger og skriver, at vi gør noget og dokumenterer det, vi gør. Vi vil afrapportere på det hele til de virksomheder, som har valgt LOCA Kantiner som kantineleverandør. Det vil vi gøre med faktiske tal, som for eksempel viser, hvordan vores CO2-aftryk er. Vores afrapportering vil kunne gå direkte ind i den enkelte virksomheds ESG-regnskab,” fortæller Merete Holst.
Hun fortæller, at LOCA Kantiner kan reducere op til 50 pct. på CO2-forbruget i forhold til kantinedrift. Samtidig bliver maden primært produceret af økologiske råvarer. Mellem 60-90 pct. af råvarerne skal være økologiske. Og så er LOCA Kantiner udviklet med udgangspunkt i otte ud af FN’s 17 verdensmål.
”Vi har i mange år haft fokus på at give kunderne i vores restauranter – og nu også medarbejderne rundt omkring et berigende madliv hver eneste dag. Det forener vi nu med, at arbejdsgiverne også kan sænke deres CO2-aftryk og bliver mere bæredygtige virksomheder. Det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for klimaet, kloden og hinanden og på sammen tid sikre og tillader os en høj madkvalitet i hverdagen. Det er netop det vore nye kantinekoncept kan,” siger CEO Merete Holst.

Hun forklarer, at LOCA allerede leverer frokosten til flere virksomheder i gennem Lunchroom, som er LOCA Kantiners frokost-til-døren koncept, og derudover er i dialog med en række mindre og større danske virksomheder om driften af deres kantine.

”Dette koncept løser en udfordring omkring bæredygtighed i forhold til kantinedriften i en række virksomheder. Den grønne omstilling er højt på de fleste topchefers dagsorden, og de fleste medarbejdere har næsten et krav om, at deres arbejdsgiver skal tage bæredygtigheden alvorlig – selvfølgelig inden for en realistisk økonomisk ramme. Og den udfordring kan vi se løse for disse virksomheder med et slag,” siger Merete Holst.