Vi har udgivet LOCA Gruppens første bæredygtighedsrapport 

Bæredygtighed er kommet på mode, og i dag hævder rigtig mange fødevarevirksomheder og restauranter, at de arbejder bæredygtigt. Vi er kun glade for mere fokus på emnet, men vi mener samtidig, at det ikke er nok bare at hævde, at man er bæredygtig. Vi vil også gerne kunne bevise det. Derfor kunne vi i forrige uge på Almanak i Operaen endelig løfte sløret for LOCA Gruppens første ’Bæredygtighedsrapport’, som vi har udarbejdet for at få klarhed over, hvor bæredygtige vi er – både når det kommer til mennesker og miljø.

I rapporten har vi for eksempel målt og vejet på samtlige indkøb til vores restauranter for at få et præcist billede af vores samlede CO2-aftryk – og hvad vi fremover kan gøre for at nedbringe det. Vi har blandt andet også målt på graden af økologi, vores madspildsprocent og vores indkøb af skånsomt fanget fisk. Alt sammen så vi kan blive endnu bedre i morgen.

For os er bæredygtighed ikke kun et spørgsmål om at vælge de rigtige råvarer, følge sæsonerne og minimere madspild. For os er menneskelig bæredygtighed en lige så væsentlig del af den fortælling, vi står for. I rapporten fremlægger vi derfor også alle vores tiltag i forhold til kurser og videreuddannelse af medarbejdere, personalepleje og trivsel. For branchen som helhed er det menneskelige fokus mere vigtigt end nogensinde før. Restaurationsbranchen er på globalt plan ramt af en historisk stor mangel på hænder, og hvis vi som samlet branche skal tiltrække og fastholde de rigtige mennesker, kræver det, at vi sammen luger ud i de forældede traditioner og kulturer, der skræmmer folk væk fra vores fag. Også på dette område ønsker LOCA Gruppen at være best in class.

Offentliggørelse med spændende oplæg fra fødevareministeren

Offentliggørelsen af bæredygtighedsrapporten blev markeret i Almanak i Operaen, hvor vi havde æren af et besøg fra fødevareminister Rasmus Prehn, som over for et indbudt publikum af branchefolk, presse og politiske stakeholdere gav et skarpt, inspirerende og humoristisk oplæg med gode bud på, hvordan vi sammen kan skabe en mere bæredygtig fødevarebranche i fremtiden.

Vi sendte fødevareministeren af sted igen med en række opfordringer til, hvad vi mener, der bør gøres. For eksempel nye mærkningsordninger for bæredygtighed, flere midler til relevante og tidssvarende brancheuddannelser og, ikke mindst, et kig på momsen på restaurationsbesøg, så vores forretningsgæster kan få fuldt fradrag i lighed med reglerne for blandt andet hotelbesøg.

Branchen trænger til et løft, og det bliver et stort arbejde, men vi glæder os til at gå forrest i det – forhåbentlig med den nødvendige politiske opbakning i ryggen.  

Studio indtager Det Japanske Tårn i Tivoli

På samme dag kunne vi også offentliggøre den gode nyhed, at køkkenchef Christoffer Sørensen og resten af teamet fra Studio i foråret popper op i Det Japanske Tårn i Tivoli, hvor de fra den 21. april til 25. juni vil tage den gamle haves gæster med ind i Studios univers. Som altid vil bæredygtigheden også her være gennemgående på Studio-menuen, hvor vægten vil være lagt på årstidens sprøde og forårsfriske råvarer, skånsomt fanget fisk og masser af velsmag med sikker hånd.  

Vi glæder os helt enormt og håber, at I får lyst til at lægge vejen forbi.