EVERY MEAL MATTERS
Den generelle menuramme
Menurammen for LOCA Kantiner er vejledende. Det betyder, at der ofte vil være afvigelser, som har til formål at sikre, at rammen ikke fastlåser retterne uhensigtsmæssigt. Det er afgørende for os, at vores kokke og køkkener arbejder kreativt og med det formål at variere og servere gode smagsoplevelser hver dag. Det kan fx være, at den kolde anretning indimellem er lun eller varm i stedet. Vi kan også finde på at servere smørrebrød eller en 3-rettersmenu, blot for at nævne et par eksempler, hvor vi ikke vil følge rammen slavisk.
Menuramme
Menuramme for LOCA Kantiner:
- 2-3 dage om ugen byder vi gæsterne velkommen med et sundt og vitaminrigt grøntsagsshot
- 1 kold anretning (oftest portionsanrettet)
- 1-2 varme retter med tilbehør (3 dage med fokus på det grønne, 1 dag med fokus på fisk og 1 dag med fokus på kød). Se note
- Dagens salat
- Hvedebrød på surdej samt rugbrød. Hertil spread og smør
- Kage (1 gang om ugen)
NOTE:
DET GRØNNE kan være vegetarisk, men kan også være med en mindre andel af fisk eller kød.
MENUEN varierer fra kantine til kantine, da vi tilpasser vores madoplevelser til kundens unikke ønsker og behov.
FISK:
Vores mål er at servere maksimum 160 gr. fisk pr. person om ugen. Vi anbefaler at servere varm fiskeret 1 dag om ugen med ca. 120-140 gr. fisk. pr. person afhængig af, hvilken fisk det er. Den resterende del kan fx være rejer i en salat eller røget stenbiderrogn på en kartoffelmad, eller rimmet torsk toppet på en lille salat.
KØD:
Vores mål er at servere maksimum 175 gr. kød pr. person om ugen.
Vi anbefaler at servere varm kødret 1 dag i ugen med ca. 100-150 pr. kød pr. person afhængig af, hvilket kødstykke det er.
Den resterende mængde kød kan fx være ristede bacontern som topping i en suppe, i en salat eller på en pastaret.
- En yderst varieret menu, der henter inspiration fra verdenskøkkenet.
- Et stort fokus på årstidens lokale råvarer krydret med smage og krydderier fra hele verden.
- En sprudlende, årstidsbestemt og autentisk frokostordning, der aldrig bliver kedelig.
- Hver uge er der én dag med varm kødservering, én dag med varm fiskeservering.
- Fuld fart på mættende og velsmagende grønne retter med fokus på bønner og korn, som til tider er toppet med røget laks, lidt stegt bacon og meget mere.
- Skønne og velsmagende sæsonsalater og selvfølgelig hjemmebagt brød.
- Et miks af buffet og portionsanretninger: Det kolde vil være på buffet, mens vi vil tilstræbe, at det varme bliver portionsanrettet foran gæsten. På den måde sikrer vi en høj kvalitet på hver tallerken og minimerer madspild.
I LOCA Kantiner er det helt naturligt, at maden ændrer sig i takt med sæsonernes skiften. Vi er så heldige at bo et sted på kloden med fire meget forskellige årstider, som hver især byder på unikke råvarer og smagsoplevelser, som vi gerne vil hylde.
FORÅR - EKSEMPEL PÅ UGEMENU
-
DEN KOLDEStegt ølandshvededej med stenbiderrogn rørt med rødløg, lime, dild toppet med cremefraiche.
-
DEN VARMEKrydret svampelasagne og sprød halloumi med taratordressing
-
SalatenTomatsalat med lime og kardemommeyoghurt
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
-
Den koldeHvid bønnemos med aioli
-
Den Varme'Green Falafel' af edamamebønner, tahinidressing, naanbrød, agurk og mynte - vietnamesiske kokospandekager med forårsløg, spirer, gulerod, koriander og hvidløgsstegte rejer
-
SALATENIceberg-både med grillet auberginecreme
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
-
SHOTHvidkål – gulerod – tranebær
-
DEN KOLDEKarrykrydret gulerodsmos med brunet smør
-
DEN VARMEBouillabaisse med blåmuslinger, hvid fisk, rabarber og ramsløg
-
SALATENBroccoli på to måder med chili og kommen
-
3 retters menu
-
FORRETKold avocado og ærtesuppe med sprød hvidløgsolie m/naanbrød
-
HOVEDRETKylling i frikasse med asparges, løg og selleri. Knuste kartofler og sprøde salater vendt i sennepsvinaigre
-
SØDTRabarberkage med rugbrød, brun farin og flødeskum
-
SHOTUrtete - hybenrosesirup
-
DEN KOLDEKyllingelevermousse på radicchio med frugtgele
-
DEN VARMEFrikadeller på grønsager med tomatsauce, parmesan og stegte kartoffelbåde
-
SALATENGrillet spidskål med rød mole (peberfrugter og mandler)
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
VINTER - EKSEMPEL PÅ UGEMENU
-
SHOTGulerod – æble – ingefær
-
DEN KOLDEDehydrerede gulerødder med havtornkompot
-
DEN VARMEKartoffelsuppe med porre, porreaske og røget stenbider
-
SALATENRødbedetatar med zataar, gedeost, boghvede og røde urter
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
-
DEN KOLDERistet rugbrød med råsyltet kål, stegt torskerogn og hjemmerørt remoulade
-
DEN VARMEVegetarisk stroganoff med kartoffelmos
-
SALATENKålsalat med æbler og granatæbler
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
-
SHOTKål – æble – bronzefennikel
-
DEN KOLDECrudité med dip
-
DEN VARMEPerlebygotto med svampe, rosenkål og ristede nødder
-
SALATENGrillede ferskner og snittebønner med mandler
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
-
SHOTRødbede – solbær - peberrod
-
SmørrebrødTomatvariationer, pocheret æg med kørvelmayo og urter
-
SmørrebrødKartoffel med røgede rejer og dild-emulsion
-
SmørrebrødAvocado med hytteost, agurk og ristede løg
-
SmørrebrødBønnepostej med ristede svampe og surt
-
DEN KOLDEGrov auberginepuré med spidskommen og mynte med brødcroutoner
-
DEN VARMEVietnamesisk gris med blommer, vinterkål i wok med risnudler
-
SALATENTabouleh med mynte, persille og perlecoucous og hjertesalat
-
BRØDHjemmebagt rugbrød og hvedebrød med smør og spread
-
SØDTHavregrynsbar med svesker og rødbede